Astrid Lindgrens Värld

astrids-varld
Den kanske mest berömda av alla smålänningar är Astrid Lindgren, som föddes i Vimmerby 1907. Att det är just där som Astrid Lindgrens värld ligger är alltså inte speciellt konstigt. Astrid Lindgrens Värld har funnits sedan 1981 och är ett av de mest populära resmålen i Småland. Parken har öppet under sommarmånaderna, men även vissa perioder under resten av året; det är bara att se efter på deras hemsida om den är öppen när man vill besöka den.

Att förklara vad Astrid Lindgrens Värld är för något känns nästan lite onödigt. Vi känner alla till Lindgrens berättelser, och parken gör det möjligt för barn att ”leva med” i dem. Det bjuds på massor av rolig teater, och barnen kan få se Pippi, Emil och alla de andra i verkliga livet – något som brukar uppskattas mycket. För familjer med yngre barn är Astrid Lindgrens Värld ett näst intill perfekt resmål och ingen kommer att bli besviken.

Astrid Lindgrens Världs högsäsong är juni, juli och augusti, men man har även öppet före och efter, i huvudsak på helgerna. Inträdespriset varierar också beroende på besökarens ålder, men en trevlig sak är att barn under tretton år går in gratis, om det är deras födelsedag. Det gör att en utflykt till Astrid Lindgrens Värld blir till en mycket bra födelsedagspresent, även om föräldrarna fortfarande måste betala inträde. Vad gäller boende så finns det i närheten av Astrid Lindgrens Värld en stugby och camping, men det kan vara på plats att boka i förväg, speciellt då under högsäsongen. Välkommen till Astrid Lindgrens underbara sagovärld!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.