Kalmar slott, från skattjakt till konserter

kalmar-slott
Kalmar Slott är riktigt gammalt, och har spelat många viktiga roller i Sveriges historia, inte minst vad gäller Kalmarunionen. Numera används slottet till betydligt fredligare ändamål, och är en mycket populär turistdestination i Kalmar och Småland. Slottet började renoveras under 1850-talet, och är idag ett av Sveriges absolut finaste. Kalmar Slotts högperiod är givetvis sommaren, då man satsar på en stor mängd olika äventyrliga evenemang för barn. Det handlar definitivt inte om något musealt och ”tråkigt”, som ju annars brukar tråka ut barn rätt så snabbt, utan det är action, spänning och äventyr som gäller för hela slanten. Barn brukar älska riddare, prinsessor och alla sådana saker, och på Kalmar Slott får de chansen att uppleva allt sådant i verkligheten.

Men Kalmar Slott har mer att erbjuda än ”bara” skattletning och äventyr. Även den historieintresserade kommer att ha stort utbyte av Kalmar Slott. De guidade turerna genomförs flera gånger per dag under sommarsäsongen, och under helgerna resten av året. Dessutom finns där en mängd olika intressanta utställningar, där man kan få lära sig mycket man inte hade en aning om. Dessutom arrangeras då och då olika konserter, exempelvis i år en uppsättning av operan Cosi fan tutte. Kalmar Slott erbjuder kort sagt någonting för alla, både barn och vuxna.

Vad gäller inträdespriserna så är de också helt överkomliga. Under lågsäsong kostar det bara 25 kronor för den som är under 18 år (även om antalet aktiviteter då är betydligt mer begränsat). Under högsäsong kan man också köpa familjeinträde, för två vuxna och två, tre eller fyra barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.